HOLDER DE GRØNNE BUDSKABER VAND?🌎

Dette er bare få af de problematikker, der blev rejst på seminaret ’Holder de grønne budskaber vand?’ hos Dansk Erhverv – i fint selskab med blandt andre Greenpeace og den tidligere forbrugerombudsmand…

Der blev på seminaret åbnet for godteposen (eller rettere det modsatte) med noget nedslående info om vores allesammens miljømæssige krise.

Ifølge helt ny report fra IPCC har vi ikke længere 8 år til at knække kurven, men kun 3 ÅR.

Vi står overfor en hverdag og fremtid, hvor vi kan se frem til strammere lovgivning og flere restriktioner. Dette vil unægtelig føre til flere anmeldte virksomheder, hvor hele kæden bliver stillet til ansvar, herunder rådgivere og udstillere/medier m.v. Alle skal tage stilling til, hvad der er rigtigt og forkert.

Er det vejen ud af krisen? Hvem ved, men det er i hvert fald et skridt på vej i den rigtige retning i kampen mod en mere bæredygtig verden.

Vi skal ud af starthullerne og bevæge os meget hurtigere! Det sker først, når vi får strammet lovgivningen og gør op med greenwashing. For greenwashing spænder ben for den grønne omstilling – misvejleder forbrugeren og gør det umuligt at navigere i en i forvejen utrolig kompleks situation.

Og hvad med væksten? Er det overhovedet muligt, hvis den skal være grøn? Vækster vi, udleder vi næsten på automatik mere CO2, også selvom vi laver omstillinger, der nedsætter vores CO2-udledning. Og hvor langt er vi så?

Bæredygtighed er svært, og det er kommunikation omkring bæredygtighed også. Men der ligger et kæmpe ansvar hos os formidlere. Kommunikation er en stor del af løsningen: Storytelling, den ærlige historie, turde at vise sårbarhed.

Vi skal kigge os selv i øjnene og tage de rigtige valg – vi har ALLE et ansvar for vores klode og en mere bæredygtig fremtid.

Eksisterer grøn vækst? Hvad gør greenwashing ved den grønne omstilling?